Градско шеталиште бб, 32000 Чачак +381 (0)342 360
Ћир  |  Lat  |    |    |    |    |      

Активан одмор

АКТИВАН ОДМОР

Планине Овчар и Каблар су погодне за планинарење и на њима се налазе обележене планинарске стазе. Различитог су степена тежине и дужине и пружају задовољство да се у планинарским походима ужива у погледу на прелепе пределе Овчарско-кабларске клисуре. Видиковац на врху Каблара има посебно место у сећању многих туриста јер се са врха ове планине виде меандри Западне Мораве, обриси околних планина у даљини и град Чачак. Импресивно делује река која вијуга између окомитих планина и хрли у сусрет граду који живи на њеним обалама.

Услови за бављење спортским риболовом су добри. На подручју Овчарско-кабларске клисуре налазе се уређене риболовне стазе.

Пловидба катамараном по реци, која протиче кроз пределе којима доминира зеленило, су доживљаји у којима се може уживати у погледу на планинске пејзаже, манастире, лет бројних врста птица. Шум који допире из природе, вода и зеленило могу бити довољан разлог за тренутке одмора и опуштања. Вожња бицикала – mountain bike, кајак и кану на располагању су љубитељима активног одмора у Овчарско-кабларској клисури.

Алпинизам као екстремни вид планинарења постаје све занимљивији љубитељима спортова који захтевају посебне психо-физичке припреме. Клуб екстремних спортова “Armadillo” организује часове алпинизма у зимском и летњем течају посетиоцима који имају жељу да се баве овим атрактивним спортом.

Заинтересовани и знатижељни, који би волели да доживе невероватан осећај дисања под водом, могу похађати курсеве роњења у Овчар Бањи.

Прави изазов и блиски сусрет са природом могу доживети љубитељи параглајдинга уколико се определе за боравак на планинама Овчар и Каблар. Стартна позиција је полетиште на врху Овчара, а онда се ужива у погледу са висине на падине планина, комплексе шума, реку, језера. То су тренуци за памћење и узбуђење, освајање нових простора и померање сопствених граница.