Градско шеталиште бб, 32000 Чачак +381(0) 32 343 721
Ћир  |  Lat  |    |    |    |    |      

8. „Дани патријарха Павла“ у Чачку са огранцима у Кућанцима, Гацку, Никшићу и Призрену

8. „Дани патријарха Павла“ у Чачку са огранцима у Кућанцима, Гацку, Никшићу и Призрену

Традиционално, по осми пут у оквиру манифестације „Дани патријарха Павла“, 27. 9. 2023. године, на Крстовдан, удружење „Павле – живот по Јеванђељу“ у сарадњи са Епархијом жичком организује свечаност посвећену блаженопочившем патријарху Павлу

Свечаности ћемо започети молитвеним окупљањем на Св. Литургији. Програм настављамо у порти манастира испред „терасе патријарха Павла“ на којој ће бити постављена изложба ручно рађених крстова дрворезбарске колоније „Крст патријарха Павла“ 2023. године и неких награђених крстова из претходних година. Доделиће се главна награда и плакета за најлепши крст и награде за све учеснике колоније са захвалницама. Свечаност ће улепшати појање хора Музичке школе „Др Војислав Вучковић“ из Чачка.

Овим садржајем Манифестације се подсећамо на вредности које је за собом оставио оваj Божији слуга, док је био на земљи, пре него што га је Господ наградио вечним животом. Треба да га следимо, да нам буде светионик на путу до Христа јер ћемо тако стићи, нећемо залутати, ако издржимо.

Свечаност организује удружење „Павле – живот по Јеванђељу“ у сарадњи са Епархијом жичком уз помоћ ЈУ „Туристичка организације Чачка“, а под покровитељством града Чачка. Овогодишња Манифестација се одржава у склопу пројекта Чачанска Родна, Чачак - престоница културе Србије 2023. године.

Програм:

8.00 – Света Литургија

9.30 – Свечаност у част патријарха Павла /изложба крстова, додела награде за најлепши крст и награда учесницима дрворезбарске колоније „Крст патријарха Павла, беседе, појање хора/.

 

Позивамо поштоваоце лика и дела патријарха Павла да нам се придруже у баштињењу дела патријарха Павла.

 

Обезбеђен аутобуски превоз до Овчар Бање и натраг. Полазак у 7.45 испред Гимназије. Повратак за Чачак у 10.45. 

Добро дошли!