Градско шеталиште бб, 32000 Чачак +381(0) 32 343 721
Ћир  |  Lat  |    |    |    |    |      

ДОДЕЉЕНА ПРЕСТИЖНА НАГРАДА У ТУРИЗМУ - ТУРИСТИЧКИ ЦВЕТ

ДОДЕЉЕНА ПРЕСТИЖНА НАГРАДА У ТУРИЗМУ - ТУРИСТИЧКИ ЦВЕТ

У Београду је јуче додељена престижна награда у туризму – Туристички цвет, 37. по реду.

Ову веома значајну манифестацију, у организацији Туристичке организације Србије, посетила је Туристичка организација Чачка, као носилац Туристичког цвета за 2021. годину у категорији „Најбоља туристичка организација у Србији“.

Скуп су свечано отворили Министар туризма и омладине Хусеин Мемић и директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић, који су истакли позитивне резултате Србије као дестинације на иностраном тржишту. „Србија је прва дестинација по расту броја ноћења и међународних туриста у Европи, у односу на 2019. годину“, истакла је директорка Лабовић.

Говорници и лауреати су истакли значај иновација у свим областима, интензивној промоцији на иностраним тржиштима, заједничком раду и сарадњи, као и наступа на Сајмовима туризма у иностранству. Посебно је истакнуто да је рекордна пре-пандемијска 2019. година превазиђена већ у другој половини 2022. године и да ће, управо, ова година бити нова рекордна за српски туризам.

Овогодишњи носиоци овог најпрестижнијег признања су:

Туристичка организација града Лознице, манифестација „Београдски маратон“, Туристичка агенција „Тара Турс“, хотел „Фрушке Терме“, Lala Vineyard Glamping Resor у категорији „Остали угоститељски објекти за смештај“, Музејско-туристички комплекс „Шарганска осмица“, Борис Радошевић (Лутајући путник) у категорији инфлуенсер и ТВ емисија „Шареница“ у категорији „Електронски или штампани медиј за промоцију Србије као туристичке дестинације“.