Градско шеталиште бб, 32000 Чачак +381(0) 32 343 721
Ћир  |  Lat  |    |    |    |    |      

Јавни позив за учешће на колонији "Крст патријарха Павла" за 2021. годину

Јавни позив за учешће на колонији

"Дани патријарха Павла", под покровитељством града Чачка и медијским покровитељством телевизије ХРАМ, објављујu јавни позив уметницима који се баве дрворезом за учешће на колонији "Крст патријарха Павла".

Свечаност ће се, у славу патријарха Павла, у сарадњи са Епархијом жичком, отварањем манифестације и узношењем новоприспелих крстова њему у част, одржати у манастиру Благовештење у Овчар Бањи, 27. септембра 2021. године после Свете Литургије. Ваша дела, ручно резбарени крстови ће живети дуго, јер их узносимо у част и славу патријарха Павла, његовоg делa i поступања и животу по Јеванђељу. На тај начин промовишемо вредности живота на земљи, да будемо људи, увек и на сваком месту и ситуацији, како је чинио и беседио патријарх Павле.

Ваше радове очекујемо најкасније до 31.8.2021. године, а радови који не буду благовремено приспели, ући ће у конкуренцију за наредну годину. Име аутора остаће забележено уз његово дело, које ће се чувати док траје људски род. Изрезбарите и принесите и Ви крст у част богоугодног лика и дела патријарха Павла који ћемо заједно узнети њему у част 27.9.2021. године. Укупна висина крста да не прелази 33 цм (ако се ради постамент, и он се урачунава се у укупну висину). Вашу намеру да изрезбарите крст у част светог Павла патријарха Српског и његовог дела, предочите до 30. 6. 2021 на адресу: danipatrijarhapavla@gmail.com, а крст урађен по вашој замисли доставите, до 31.8.2021, на адресу: „Дани патријарха Павла”, Пиварска 1, 32000 Чачак, Србија. За додатне информације обратите се на горе наведену електронску адресу.