Градско шеталиште бб, 32000 Чачак +381(0) 32 343 721
Ћир  |  Lat  |    |    |    |    |      

“Цуг фест“ од 26. до 28. августа у Чачку

“Цуг фест“ од 26. до 28. августа у Чачку

Последњег викенда августа, Чачани и гости нашег града имаће прилику да слободно време поред Мораве проведу уз још један јединствен догађај.

У питању је „Цуг фест” – фестивал занатског пива. У оквиру фестивала своја занимљива пива понудиће домаће пиваре „Догма”, „Кабинет”, „Салто”, „Дилема”, „Инат”, „Соул сити”, „Трон”, али и чачанска пивара „Чарлтон”. Своју понуду пива представиће и локлна продвница пића „Биро”, у којој ова несвакидашња пива можете потражити и током целе године, а од недавно и њихов првенац домаће пиво „Крен”, У петак и суботу, 26. и 27. августа, атмосферу ће, и ове године, употпунити музички програм.

  Први пут у оквиру фестивала биће организован уметнички маркет. Своје радове представиће бројни уметници из Чачка и Србије, који се баве дизајном, сликарством, грнчаријом и другим занатима.

У фестивалу ће учествовати и Чачани, Вук Ђурић Ендо и Бојан Спасојевић Цисма, чији се мурали налазе на многобројним фасадама нашег града, који захваљујући њима постаје познат као „град мурала”. Током трајања фестивала посетиоци ће моћи да посматрају ова два уметника како раде, а платна која буду осликали биће понуђена на хуманитарној аукцији или поклоњена.

У недељу, 28. августа, посетиоци ће, у нешто споријем ритму, моћи да пробају пива која нису стигли током два главна фестивалска дана, као и да уживају у пратећим садржајима фестивала. 

Улаз на фестивал током сва три дана је слободан. Манфиестација се организује уз подршку града Чачка, Спортског центра “Младост“ и Туристичке организације Чачка.