Градско шеталиште бб, 32000 Чачак +381(0) 32 343 721
Ћир  |  Lat  |    |    |    |    |      

Одржана конференција “Чачак национална престоница културе 2023: планови и очекивања”

Одржана конференција “Чачак национална престоница културе 2023: планови и очекивања”

Онлајн конференцију “Чачак национална престоница културе 2023: планови и очекивања” организовало  је  Министарство културе и информисања Републике Србије у сарадњи са компанијом Color Media Communications,  у уторак 22. фебруара 2022. године.&l

Планиране програмске активности су атрактивне и доприносе развоју културне понуде и квалитету културног живота града Чачка и привлачењу публике из читаве Србије и региона. Град Чачак ставиће у фокус карактеристике регионалног богатства и разноликости, а главни мотив свих предложених активности су људи, њихово стваралаштво, резултати и утицаји који надрастају локални, па и национални наратив. Нова културна понуда града, утемељена на специфичном културном идентитету Моравичког краја, заснована је на реалним иницијативама и постојећим програмима, унапређеним иновативним решењима. Предложени програм, на чијој припреми је посвећено радио велики број културних и друштвених делатника Града, карактерише уједначен однос према наслеђу и синергија прошлости, садашњости и будућности.

 

Панел дискусијама одржаним током конфренеције “Чачанска родна“ – културна понуда града и Чачак у новом руху – трајно наслеђе генерацијама које долазе, најављени су  обимни инфраструктурни радови  и програмски садржаји у 2023. години,  који ће допринети развоју културе и културног туризма у  граду Чачку.