Градско шеталиште бб, 32000 Чачак +381(0) 32 343 721
Ћир  |  Lat  |    |    |    |    |      

Планинарка Виена Камарота посетила град Чачак

Планинарка  Виена Камарота  посетила град Чачак

Планинарка  Виена Камарота која је кренула на пут у дужини од 20000 км  из Италије до Кине, пролазећи кроз  Србију, посетила је 20. јуна град Чачак.

Виена Камарота  је Италијанка из Салерна, која је одлучила да у својој 72. години препешачи пут од Италије до Кине, „Путевима свиле“ у част њеног  земљака Марка Пола. Она  је активан планинарски водич, инструктор кајака и љубитељ многих других активности. Проћи ће кроз 15 земаља а путовање ће трајати скоро 3 године.

Њено путовање прате и медији из Итлаије, а она на аутентичан начин преноси своје утиске о дестинацијама које посећује.

У  организацији Туристичке организације Чачка, у сарадњи са Ротари клубом из Чачка и  Специјалном болницом за рехабилитацију Атомска бања Горња Трепча,  упознала се са туристичом понудом Чачка, од  археолошког локалитета  „Римске  терме“  које је прво посетила. Након града Чачка, боравила је у селу Јежевица, где су у Удружењу жена „Евгенија“ из овог села, гошћи  приредили срдачан дочек уз домаће специјалитете, упознали је са њиховим  активностима,  природом, манастиром посвећеном Св Николи, планинарским и еко стазама. Срдачност домаћина из овог села, уз брање малина и осталог воћа по коме је ово село познато, на њу су оставили утисак.  Атомска бања Горња Трепча била је следећа дестинација коју је посетила, где се упознала са услугама и  здравственим благодетима бање, чиме је употпунила  слику о  Чачку као  туристичкој дестинацији