Градско шеталиште бб, 32000 Чачак +381(0) 32 343 721
Ћир  |  Lat  |    |    |    |    |      

Потписан Уговор за пројекат видиковца „Каблар“

Потписан Уговор за пројекат видиковца „Каблар“

Mинистарка трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић, посетила је данас Чачак и том приликом састала се са градоначелником тог града, Милуном Тодоровићем, у Градској управи Чачка, поводом потписивања Уговора за пројекат изградње видиковца „Каблар“.

„Град Чачак располаже значајним природним ресурсима који заузимају доминантно место у креирању туристичких производа наше земље. Врх Каблара ће добити јединствени стаклени видиковац који ће се састојати из три засебне целине - платоа, а први у низу плато за који је ресорно Министарство определило средства у износу од 80 милиона динара биће подигнут на 879 метара надморске висине“, навела је министарка Матић.

Она је додала да ресорно министарство туризма такође финансира набавку првог еколошког туристичког брода у Србији – тримарана у износу од 20 милиона динара и да се при реализацији свих пројеката на подручју клисуре води рачуна о очувању животне средине као и о заштити постојећих верских објеката.

„Интензивним радом у међуресорној радној групи и удруженим снагама министарстава која се баве ресорима туризма, екологије и инфраструктуре план је да се овај крај обнови и да се сви његови потенцијали ставе у пуну функцију“, нагласила је Матић и том приликом навела да је министарство трговине, туризма и телекомуникација до сада определило 135 милиона динара у оквиру Пројекта националне иницијативе за уређење и развој Овчарско-кабларске клисуре.

 

Министарство трговине, туризма и телекомуникација