Градско шеталиште бб, 32000 Чачак +381(0) 32 343 721
Ћир  |  Lat  |    |    |    |    |      

Програм “Музеји за 10“ у Чачку

Програм “Музеји за 10“ у Чачку

Народни музеј  у Чачку  и ове године учествује у националној манифестацији “Музеји за 10“.  Програми ће се одвијати на две локације.

У оквиру “Европске ноћи музеја“, у суботу 14. маја у 19 сати, у дворишту Народног музеја у Чачку одржаће се концерт ученика Музичке школе “Др Војислав Вучковић“.

Истог дана у 19:30 у Галерији музеја биће уприличена изложба “Прича о накиту“, ауторке Биљанe Чкоњевић – палеонтолога. Посетиоци ће имати прилику да виде експонате из палеонтолошке и античке збирке Народног музеја Чачак, као и експонате из Природњачког музеја у Београду.

На Римским терма  од 20 до 22 часа,  биће реализовано   Стручно вођење у организацији  кустоса Народног музеја Чачак. На истом локалитету  ће 17. и 19. маја бити организован програм “Средњошколци за средњошколце“. Програм је конципиран као стручно вођење на локалитету у организацији ученика-волонтера Економске школе у Чачку, за своје вршњаке из чачанских средњих школа.

Програм су осмислили археолог Народног музеја Чачак Александра Гојгић и професор географије Горан Шипетић.

Археолошки локалитет Римске терме  откривен  je пре нешто више од педесет година, потиче с краја III  и почетка   IV века. Објекат припада раширеном типу касноантичких купатила balneum balineum.

Римске терме у Чачку, од улаза са Римског трга, отворене су  за посетиоце сваки дан, а улаз је слободан.